fredag 16. mars 2007

Poet!


Da er det stadfestet - det jeg alltid har hatt et ørlite håp om.

Jeg satt på trikken med en hymnologilærer i dag. Det er en sånn som kan alt om salmer (nesten i alle fall.) Vi snakket om løst og fast, om hans hovedfagsoppgave i musikk om Luther og salmer (han innrømte at han var sær!) og jeg fortalte om min masteroppgave om religion og livssyn i det sekulære samfunnet. (Jeg nektet å si at jeg er sær.)

Det var da jeg snakket om forskjellen på journalistisk og akademisk skrivning at mannen sa: Du er nok en poet, du.

YES!!!
Min ynkelige start i Kristiansands Ole dobok - var kanskje begynnelsen på noe stort. Jeg har leita meg tilbake og funnet:

No skal eg laga mat - tjohei
Du trodde nok ikkje det - ånei
Men jai ere lur som bare det
Jai laga mat så du får se

Jeg velger å tro at en som kan salmer evner å se en poetspire når han møter den.
Kanskje jeg snart må skaffe meg kunstnernavn?

Anel Muttaks

11 kommentarer:

Anonym sa...

Anel Muttaks... Spennande kuunstnarnavn. Tar nok ei stund før dei skjønner kven det er, ja. Sjølv om Ingrid var førstepoeten i do-bøkene våre, må eg sei at du med dette diktet sikra deg ein glimrande andreplass iallefall. Denne saka inspirerte meg til å bla gjennom mi dobok, Doffen. Der fant eg ein song eg hadde skrive (mel. Lisa gikk til skolen):
Solbjørg drit i skulen
og Trippetrippestad
Driter i eksamen
Lesing: -Ikkje bra.
Litt av ein arbeidsmoral eg hadde... Men det eg lurer på er: Kven var denne Trippestad. Det stod om han fleire plassar i doboka...

Anonym sa...

En forkorting av "Trippe tripp det sa"? Jeg husker ingen Trippestad. Jeg husker bare politimannen Arne Arnesen som du latterliggjorde. Men kanskje Trippestad var et annet forhatt intervjuobjekt, eller en omskrivning av Per Solli i NRK-Telemark?

Anonym sa...

Og du: Hvis du hadde møtt han salme-mannen og presentert ham for skolesangen din... Jeg tør nesten ikke tenke på konsekvensene. Men jeg tror du hadde blitt definert til å være en ny Petter Dass, eller kanskje en Brorson. I alle fall en Eyvind Skeie.

Mens vi snakker om skolesanger; La meg presentere skolesangen vi fikk på Skauen da jeg gikk i niende - og som vi sang så det runget gjennom Skiens gater i 17-mai toget. En av skolens herlige lærere var forfatter:

"Vi er elever på Skauen, skolen der oppe på haugen. Skauen er skolen for alle som gjerne vil bli kjent med Gud.

Noen tror vi er litt sære, bare fordi vi vil lære, mere om veien som fører til livet med Jesus, vår bror."

Ingen over, ingen ved siden. Jeg tror Skiens befolkning falt pladask.

Anonym sa...

Du hadde omtalt han som Are Tripp ein plass i doboka, så han heiter nok Are Trippestad. Kanskje ein pensum-forfattar? Godt eg sjeldan treffer på hymnologar på min veg. Hadde muligfens blitt for mykje av det gode. Lurer på kor mange han har definert som lyrikarar av dei han har truffe på sin livsveg... Hurra for alle songar med dårleg rim, rytme og poeng. Det er litt for mange av dei.

Norunn sa...

Eg lurar veldig på kva eg skreiv i doboka i Kristiansand. Sikkert noko veldig lurt.

Anonym sa...

Google og UIB sier:
Arbeidsutvalet tilset Tom Are Trippestad som NFR-stipendiat for 3 år utan pliktarbeid frå 01.04.98.

Tenk at du dreit i en NFR-stipendiat!!!

Anonym sa...

Forresten, Solbjørg. Hva er et Haiku?

Du skriver: Leka e sølv, soving e gull, forelesning e stein.

Og så kaller du det et haiku...

Anonym sa...

Kva er NFR?? Hadde det vore NRK... For ein laber norsk-undervisning de hadde på skulen! Haiku er ei diktform frå Japan. Dei er knøttsmå, tre-fire linjer maks, og det er ikkje alltid lett å skjønne poenget... Norunn: Eg skal gå heim og leite i doffen dobok etter dine sitater der, og lesa dei høgt for deg!

Anonym sa...

Guru: Min allmennkunnskap har alltig vært på et lavmål. Men fra nå av er haiku prentet inn på hjernebarken.

Norunn sa...

Takk, Solbjørg! Eg ser fram til å lese kva kunstneriske ting eg har klart å få ut medan eg har vore på do. Okei, det kunne tolkast litt ekkelt.

Anonym sa...

Takk for en interessant blogg