fredag 16. mars 2007

Poet!


Da er det stadfestet - det jeg alltid har hatt et ørlite håp om.

Jeg satt på trikken med en hymnologilærer i dag. Det er en sånn som kan alt om salmer (nesten i alle fall.) Vi snakket om løst og fast, om hans hovedfagsoppgave i musikk om Luther og salmer (han innrømte at han var sær!) og jeg fortalte om min masteroppgave om religion og livssyn i det sekulære samfunnet. (Jeg nektet å si at jeg er sær.)

Det var da jeg snakket om forskjellen på journalistisk og akademisk skrivning at mannen sa: Du er nok en poet, du.

YES!!!
Min ynkelige start i Kristiansands Ole dobok - var kanskje begynnelsen på noe stort. Jeg har leita meg tilbake og funnet:

No skal eg laga mat - tjohei
Du trodde nok ikkje det - ånei
Men jai ere lur som bare det
Jai laga mat så du får se

Jeg velger å tro at en som kan salmer evner å se en poetspire når han møter den.
Kanskje jeg snart må skaffe meg kunstnernavn?

Anel Muttaks

12 kommentarer:

Anonym sa...

Anel Muttaks... Spennande kuunstnarnavn. Tar nok ei stund før dei skjønner kven det er, ja. Sjølv om Ingrid var førstepoeten i do-bøkene våre, må eg sei at du med dette diktet sikra deg ein glimrande andreplass iallefall. Denne saka inspirerte meg til å bla gjennom mi dobok, Doffen. Der fant eg ein song eg hadde skrive (mel. Lisa gikk til skolen):
Solbjørg drit i skulen
og Trippetrippestad
Driter i eksamen
Lesing: -Ikkje bra.
Litt av ein arbeidsmoral eg hadde... Men det eg lurer på er: Kven var denne Trippestad. Det stod om han fleire plassar i doboka...

Anonym sa...

En forkorting av "Trippe tripp det sa"? Jeg husker ingen Trippestad. Jeg husker bare politimannen Arne Arnesen som du latterliggjorde. Men kanskje Trippestad var et annet forhatt intervjuobjekt, eller en omskrivning av Per Solli i NRK-Telemark?

Anonym sa...

Og du: Hvis du hadde møtt han salme-mannen og presentert ham for skolesangen din... Jeg tør nesten ikke tenke på konsekvensene. Men jeg tror du hadde blitt definert til å være en ny Petter Dass, eller kanskje en Brorson. I alle fall en Eyvind Skeie.

Mens vi snakker om skolesanger; La meg presentere skolesangen vi fikk på Skauen da jeg gikk i niende - og som vi sang så det runget gjennom Skiens gater i 17-mai toget. En av skolens herlige lærere var forfatter:

"Vi er elever på Skauen, skolen der oppe på haugen. Skauen er skolen for alle som gjerne vil bli kjent med Gud.

Noen tror vi er litt sære, bare fordi vi vil lære, mere om veien som fører til livet med Jesus, vår bror."

Ingen over, ingen ved siden. Jeg tror Skiens befolkning falt pladask.

Anonym sa...

Du hadde omtalt han som Are Tripp ein plass i doboka, så han heiter nok Are Trippestad. Kanskje ein pensum-forfattar? Godt eg sjeldan treffer på hymnologar på min veg. Hadde muligfens blitt for mykje av det gode. Lurer på kor mange han har definert som lyrikarar av dei han har truffe på sin livsveg... Hurra for alle songar med dårleg rim, rytme og poeng. Det er litt for mange av dei.

Norunn sa...

Eg lurar veldig på kva eg skreiv i doboka i Kristiansand. Sikkert noko veldig lurt.

Anonym sa...

Google og UIB sier:
Arbeidsutvalet tilset Tom Are Trippestad som NFR-stipendiat for 3 år utan pliktarbeid frå 01.04.98.

Tenk at du dreit i en NFR-stipendiat!!!

Anonym sa...

Forresten, Solbjørg. Hva er et Haiku?

Du skriver: Leka e sølv, soving e gull, forelesning e stein.

Og så kaller du det et haiku...

Anonym sa...

Kva er NFR?? Hadde det vore NRK... For ein laber norsk-undervisning de hadde på skulen! Haiku er ei diktform frå Japan. Dei er knøttsmå, tre-fire linjer maks, og det er ikkje alltid lett å skjønne poenget... Norunn: Eg skal gå heim og leite i doffen dobok etter dine sitater der, og lesa dei høgt for deg!

Anonym sa...

Guru: Min allmennkunnskap har alltig vært på et lavmål. Men fra nå av er haiku prentet inn på hjernebarken.

Norunn sa...

Takk, Solbjørg! Eg ser fram til å lese kva kunstneriske ting eg har klart å få ut medan eg har vore på do. Okei, det kunne tolkast litt ekkelt.

Anonym sa...

h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片

Anonym sa...

Takk for en interessant blogg