fredag 30. mars 2007

Utrygg!!!

- Skal dere gjøre byen utrygg, nå da? Dama som kom opp rulletrappa i kjøpesenteret hadde rosa tights og gul lang genser. Hun var en av naboene til Linnea.

Tightsdama smilte til Linnea og meg, som satt på en benk og beundret de rosa leppestiftene vi hadde kjøpt på Nille for 5 kroner. Røverkjøp! Vi kom til å bli de mest utfordrende i klasserommet neste dag. Det var sikkert og visst. Etter det legendariske utsagnet fra tightskvinnen, skulle Linnea og jeg stadig "gjøre noe utrygt". Det ble vårt slagord. Vi prøvde hardt - i mange år! Da familien min flytta fra Skien, prøvde jeg videre på egenhånd, eller sammen med andre likesinnede.

Vi trottere fant på galskap i PortuGAL, og jeg har votter som det står "Gale Lena" på, og jeg har fått kjeft i de fleste land jeg har vært i fordi jeg har gjort noe som ikke sømmer seg helt. Det er jeg stolt av. Likevel - jeg har følt at jeg har kommet litt til kort når det gjelder å "gjøre ting utrygge". Jeg er for korrekt. Nederlagsfølelsen har til tider vært stor. Men på tirsdag, da lyktes jeg.

Vi var på vei ut fra gårdsplassen hos Kjersti. Inger Lise hadde akkurat prøvd å få ut litt energi ved å prøve å hoppe i taket i gulostblokka der Kjersti bor. Jeg lot min nyvunnede kaffeenergi få utløp i høye hopp jeg også, men satte meg et enda høyere mål: Himmelen. Jeg gikk ved siden av sykkelen og holdt meg i styret for å ikke helt miste bakkekontakten, mens beina letta fra jorda.

Det var da det skjedde: Det kom en gammel mann, med hvitt skjegg og hvitt hår, gående mot oss. Han så litt mistroisk på meg, smilte skjevt, og i det han gikk forbi spurte han lavt : - Er du helt trygg?

Etter 13 lange år som wannabe, har jeg endelig klart det!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis med utrygg-stempelet! Eg hadde eit lite håp om at eg og var litt smågal, og levde litt på grensa, men eg er like håplaust korrekt som deg når det kjem til stykket. Jaja, det skulle vel berre mangle. Me er jo ikkje 17 år lenger. Sist gang eg blei kjefta på var forresten då eg kravla på golvet i Pantheon i Roma. -Men på den turen fekk me til gjengjeld kjeft titt og ofte. Kjipe italienarar.

Anonym sa...

Merete og jeg fikk kjeft i Frankrike også.

Vi trodde vi gikk inn en lovlig dør i slottet i Versailles. En av mennene der inne spurte: "What are you doing here?" Vi hadde visst gått inn på personalrommet.

"We are the queens, don't talk to us that way. You are fired," sa vi, snudde på hælen og gikk.

Anonym sa...

... Dessuten var vi inne i kapellet i slottet. Der var det verken lov til å ta bilder, eller å snakke.

Vi har jo lært hvordan vi skal takle sånne rom, så vi knipset i vei mens vi ropte:

"BE SILENT!NO FOTO!"

Anonym sa...

Haha, helt konge!! Du er virkelig utrygg Lena:-D
Håper du finner på noe klin gærent i Barcelona. Jeg begynner å lure på hva jeg kan ha gjort for å bli kaldt utrygg, men jeg kommer til kort. Men så ble vi jo enige om at jeg skulle være den kjedelige her på globben.

Anonym sa...

Lover å finne på galskap i Barcelona, Ivar - og du skal være med!! "How to make Ivar not boring" - det skal være mottoet for turen.

Dette minner meg på at jeg skulle lage en egen Barcelonasak, snart. Comming up soon!

Beklager at jeg ikke kan underholde deg i påska, altså. Men uka etterpå: 13 april blir det sol og liv i Muselunden! Kom, kom!

Anonym sa...

Så flott at jeg kunne være din inspirasjonskilde! Og Solbjørg: Ser fram til ditt besøk til Tigerstaden - kanskje vi endelig kan treffes?!?! PS:Ikke si noe stygt om italienerne ;)

Anonym sa...

Stemmer det, Lena. Sixtinske kapell-mannen! Han som tok sats for å rope "Silence!!" og "Nåå pååtåå" Herlig! Ja, no satser eg på å endelig få treffe deg, Inger Lise! Om to veker freser eg mot hovedstaden. Gleder meg! Forresten er det berre dei i Roma som er kjipe. Sardinske italienarar er er bra!