fredag 4. mai 2007

AnsiktsbokenDe siste månedene har jeg fått latterlig mange innbydelser til facebook. Men siden jeg er en standhaftig kvinnelig tinnsoldat, har jeg latt innbydelsene prelle av. Mottoet mitt er: "Jeg er for mye ved PC-en allerede." Jeg repeterer mottoet for meg selv hver gang jeg får en fristende innbydelse.

Den siste innbydelsen jeg fikk var av David. Nei, ikke kongen i Bibelen, men sønnen til herr OKS: Åleskjær. Den konkurse filmskaperen. Mannen som har skrevet Bibelen på nytt.

Jeg må si at det var smigrende. Spesielt siden jeg bare har truffet fyren én gang før, og siden dette møtet tydeligvis må ha gjort et uutslettelig inntrykk. (Eventuelt var mailadressa mi i adresseboka hans da han sendte ut en massemail).

Ut fra det jeg hører på buss, trikk, kafeer o.l. (facebook var jo aprilmånedens store snakkis) er man en looser hvis man har under 200 venner på facebook. På bussen er det mange som forteller at de har fått venneinvitasjon fra naboen til søstra til venninna si - og hvor kult er det?? Kanskje jeg var herr Åleskjærs venn nummer 407? Da kan Åleskjæret gå og legge seg.

Jeg avslutter dette sammensuriumet av facebook-tanker med en av mine kollegaers svært kloke utsagn: "Alles venn er ingens venn."

Så går jeg ut i hverdagen, mens jeg fortsetter å mumle mottoet mitt for meg selv.

Det er hardt å være nysgjerrig!

(Den dagen jeg eventuelt melder meg inn, blir denne saken sletta fra bloggen.)

8 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, Lena! Så skal det låta! Og eg som trudde eg var den enaste som greidde å stå imot fristelsane. Må sei eg går med veldig blanda kjensler for tida. Litt stolt fordi eg greier å stå imot presset, veldig nysgjerrig fordi alle fortel om kor fantastisk det er, litt lei av alt maset om tryneboka, og "kvifor er ikkje du med?????"(har samme argument som deg), og eit håp om at denne hypen skal gå over like fort som den blei populær.
Men no er det allerede for seint å melde oss inn. Me kan trøste oss med det. Melder me oss inn no, vert me som dei som ligg ett år etter i motevegen, og det kan me jo ikkje vere! Nei, konsekventisisme er tingen! Heia oss! -Mot alle!

Anonym sa...

Tuller du? Jeg var sikker på at du var med. Men ja, du har rett. Hvis vi plutselig kommer innpå nå, er vi kjipe uansett. Og som de kuleste vennene mine sier: Facebook er morsomt i 3 minutter. Lat oss gjera noko anna morosamt i dei tre minutta.
Gå i bad, til dømes, eller øva på forgagne nynorsk-kunnskapar.

Anonym sa...

Jeg hadde et kort liv inne på denne boken, men er heldigvis kommet meg ut igjen. Heia oss ja!

Anonym sa...

Du skal ikkje søva bort sumarnatta. Men anletebokji kan du sova bort. Eg skulle ynskje eg ikkje hadde meldt meg inn. Stå på jintutten. Hold dykk borte frå den dårskaps-sida. Eg heiar på dykk!

Anonym sa...

Men Lena då!!!!
Sikre kilder forteller meg at du er på tryneboka stadig vekk, via andre...
Så du er vel så godt som innmeldt, eller...?

Anonym sa...

....Men eg er med på å gå i bad. Har allerede gjort det i år.

Anonym sa...

Lena har i løpet av en måned vært inne på Meretes bok tre ganger.
1.gang var da Merete forsøkte å lure tiltalte til å melde seg inn. De andre to gangene.. var hun vel bare nysgjerrig. Men alle gode ting er tre! Og alle fakta taler for at tiltalte ikke er svært skyldig i den reiste anklagen.
Derimot kan Merete bare bli værende i Baleby hvis hun skal slenge dritt om sin samboer!

Anonym sa...

Beklager at forsvareren min ble så usakelig på slutten av innlegget sitt. Kjendisadvokater, altså... Har du bada i Sognefjorden, Solbjørg? Den er jo grisekald!!! Du er ei garva viking! Bryt deg veg gjennom isflaka!