tirsdag 5. februar 2008

Propagandakvinnen

I dag føler jeg meg historiekunnskapsløs og litt dum.
Jeg har vært med min kollega på Stortinget. Hun har i lengre tid kalt meg for "Goebbels", og jeg har i min uvitenhet smilt skjevt og litt dumt, og latt som jeg sitter inne med en kunnskap jeg absolutt ikke har. Hva gjør man ikke for å vinne respekt hos en 20 år eldre kvinne?

Da hun presenterte meg som sin "Goebbels" på Stortinget i dag, smilte jeg fortsatt skjevt til representantene, og latet som jeg syntes det var veldig morsomt å være "Goebbels". De smilte litt forskrekket tilbake. Jeg gav meg selv en overhaling for at jeg ikke hadde funnet ut hvem denne "Goebbels" var. Av en eller annen grunn tenkte jeg at det måtte være en person i Ringenes Herre. Don't ask me why.
Vel hjemme har jeg akkurat slått opp navnet i Wikipedia, og kunnskapen har tatt bolig i meg:

"Paul Joseph Goebbels (German pronunciation: IPA: [ˈɡœbəls]; English generally IPA: /ˈɡɝbəlz/) (October 29, 1897May 1, 1945) was a German politician and Minister for Public Enlightenment and Propaganda during the National Socialist regime from 1933 to 1945. He was one of Adolf Hitler's closest associates and most devout followers. Goebbels was known for his zealous, energetic oratory and virulent anti-Semitism."

Greit nok at noen mener jeg har en ond åre. Ikke ante jeg at selveste aorta var den onde.

Fri og bevare meg vel!

13 kommentarer:

Anonym sa...

Lena, du sjokkerer! Vet du ikke hvem Goebbels er?! Dette er jo barnelærdom! (nesten) Og du som har hatt statsvitenskap, journalistikk og master! Dette vet til og med en ubetydelig førskolelærer!

Anonym sa...

Takk. Du får meg til å føle meg svært klok.

Anonym sa...

Noen som rakker ned på førskolelærere her?? Man kan bli statsråd med sånt på baken.

Anonym sa...

heidi grande røys. du kan gå og legge deg! Fornyelsesminister? dummeste jeg har hørt. Hva i all verden driver du med?

Anonym sa...

Sjekk meg:
http://www.regjeringen.no/nb/dep/fad/dep/ansvarsomraader.html?id=364

Anonym sa...

Ta det som ei tvilsom ære. Du er ein følgesvein som støtter opp om alt det merkelige din kollega finn på. Sidan du er hennar Goebbels må det jo bety at ho ser på seg sjølv som sjølvaste Hitler. Her er det mange skremmande ting på ein gong...

På den andre sida, dersom min mistanke om kven denne kollegaen er, er eg ikkje det minste overraska eller bekymra...

Anonym sa...

Godt du roer meg ned. Jeg er ikke så veldig bekymra jeg heller, bare sur for at jeg ikke kunne kunnskapen. Da skulle jeg kommet med noen replikker med saft i.

Jeg må lese meg opp på historie!

Anonym sa...

Jeg synes kunnskap er litt oppskrytt. Blir jo egentlig bare mer bekymra jo mer jeg vet. Lenge leve uvitenheten! Lena Goebbels ruler!

Anonym sa...

Du er ikkje åleine! Eg var lenge usikker på kva Alf Prøysen hadde i Tyskland/Polen å gjere. Det er straffa for ikkje å gjere lekser og berre halvhjerta følge med i historietimen.
Det går bättre nu...

Anonym sa...

En sku ha vøri fire år, itte bare i romjul´n men hele livet. Da hadde itte folk ment at en skulle gå rundt å vete sånne ting.

Anonym sa...

Sykt. Zoombie-Prøysen har vært på Globb!

Anonym sa...

Goebbels? For meg vil du alltid være Hitler. Hitler, en skap-Lena. Fru Goebbels drepte de fire barna sine med gift mens de sov:)Tar du opp arven?

Anonym sa...

Aorta sørger for mye blod til hjertet. Hvis den er ond - hvem vet? Dette er skummelt. Goebbels og nå Hitler. Hva blir det neste??