mandag 31. desember 2007

Godt nytt år!

Det er lenge siden denne globberen har tilbrakt så mye tid hjemme hos mor og far på en gang. Og det har vært fortreffelig. Her har vi hatt en friluftsjul med risgrøt og mandel kokt på bål lillejulaften. Og tredjedag var det pølser på spidd. Bål er bra. Jeg fikk mandelen.
(Bildet er fra Sjøsanden i går, 30. des. På besøk hos tante og onkel)

I tillegg til å lukte svidd, har jeg begynt å få tragisk humor. Det skjer jo sjelden at folk ikke ler av mine vitser... Men denne jula har jeg opplevd at jeg har humret over at en av mine informanter gjennomført kaller Norea for Nordea, mens de andre har smilt overbærende over mine latteranfall.


Jeg har dessuten sittet med laptopen på fanget i stua... (nerd i seg selv) og skrevet som en gal. Nå er masteroppgaven straks oppe i 60 sider. Denne praksisen har ført til at jeg har blitt fraværende og jeg kan ta meg i å sitte og tenke fag mens de andre ser på tour de ski, Last night of the Proms og jeg sviktet 3 nøtter til Askepott. Det er faretruende. Jeg introduserer derfor et tema som kan bringe meg ned på jorda og skaffe ny og frisk glede i sinn.

GLOBBTUREN 2008.

Det er ikke til å komme i fra at fjorårets turteam var som skapt for en tur til, og jeg stemmer for at vi ryker og reiser i år også. Solbjørg og jeg har snakket om Jotunheimen. Svein Olav og jeg har snakket om Hellas. Jeg kjenner at jeg er gira på begge, men må inrømme at vinterens kulde gjør Hellas spesielt lokkende!

Kjør debatt globbere, og dra meg ut av mitt fagfangenskap!

Nå skal jeg til Olaug, feire 2007 og si hei til 2008. Måtte året bringe oss mye bra!

20 kommentarer:

Anonym sa...

SpAndRike var dronninga av europaturane! Det er stooor fare for at 2008-turen ikkje blir like bra, og då kjem me til å gå og samanlikne med superturen. Derfor treng me å gjere noko nytt, nemleg Noregsferie!!! Jotunheimen, Lofoten, Ryfylkeheiene, Hardangervidda! Billegare, meir miljøvenleg, sunnare, finare natur, og me unngår kronisk svetting(33 grader i snitt i Hellas om sommaren). Kjør meir debatt!
Og Lena: Eg elsker humoren din!!! Fortsett!

Anonym sa...

det er bra du er tidlig ute og planlegger, for sånt er ikke jeg god på.
Hvis jeg skal velge mellom fjella i Norge og Hellas, går nok min stemme til Hellas. Norge ser vi jo hele tida, mens utlandet derimot! Oioioi! Der er jo alle mulighetene og alt det nye og spennende som vi ikke har prøvd før! Dessuten skal vi jo klatre i mai, og dermed får vi begge deler hvis vi tar Hellas.
godt nytt år forresten!

Anonym sa...

Ah. Dette er lovende. Diskusjonen er igang. Merete vil ha i pose og sekk, mens Solbjørg velger posen.

Lofoten har jeg lyst å besøke! Jeg er med dit! Presten der har sagt at han har et hus med mange rom, akkurat som Gud. Skikkelig wannabe. Kanskje vi kan bo der gratis.

Anonym sa...

Jeg har vært i Lofoten. fint der, men trenger ikke å dra dit flere ganger.
Hva med irland? Der er det ikke så varmt Solbjørg. Også er det fjell og enger som vi kan gå i. Irland tror jeg er flott!

Anonym sa...

Hva med å utsette sol-og-sommer-tur til utpå høsten? Så kan vi ta en Jotunheimen-tur i sommer? Er vanvittig kjipt å ikke få sommervarme i det hele tatt hvis været her i Norge er kjipest på hele jorden?

Anonym sa...

Ivar prøver seg med diplomati. Det kan jeg like. Flott innspill av moldenseren.

Siden Merete ikke liker Lofoten så godt at hun vil dra ditt to ganger, er jeg fortsatt med til Jotunheimen. Så sant det blir en åpning for sol og sommer ved en senere anledning, vel og merke.

Hadde vært fint hvis Moldes mann på flanken kunne kommet med et innlegg. Svein Olav?

Anonym sa...

Sol og sommar er viktig! Eg er veldig gira for Ivar sitt forslag! Genialt! To turar med godgjengen frister!! Og dersom det vert fint ver i sommar kan me få heile TO solskinsturar. Ingenting er bedre enn det!

Anonym sa...

Funker dette?

Anonym sa...

Eg ser at mi meining e etterlyst her på denna bloggen. Det er smigrande. Sju kommentarar er ikkje verst og kanskje nok, men eg tenkjer kanskje eg må finne på ein ordentleg brannfakkelkommentar når eg først er inne her, så me får meir temeratur i debatten. Mitt forslag er derfor følgande: Sidan Spank-rike-turen vart så vellykkja, kan me ikkje berre slutte å dra på turar og leve på minna? Mogleg at dette bare vart teit og ingen brannfakkel, men no har eg prøvd, kvertfall.

Anonym sa...

okayokay... Ska prøve å vær seriøs litt. I syns Ivar har vært inne på nåkka bra. Hellas e nok litt vel varmt om sommeren og de kan vær fint å vær hjemme om sommern au. I stemme derfor for eventuell tur litt ut på høsten. Litt bedre klima og litt ferre turista å stå i kø me. I e i ferd me å bruke opp de meste (3 uka) av min ferie me en tur te India og Bangla i februar og har tenkt me et par uka te Molde i sommer og da har i ikkje så mykje meir å reise på. Å ta fri et par uka på høsten hadde imidlertid vært deilig. No som alle jobbe kunne vi kanskje få til det? Prompe!

Anonym sa...

Dette gleder meg. Da blir det to skinnende turer. En i sommer, en i høst. Jeg går for Jotunheimen i sommer!

Anonym sa...

Jo flere turer, jo bedre sier jeg! :o)

Anonym sa...

Jeg har en sjef som heter Fridtjof. Bortsett ifra det, så er han medeier i en leilighet i Tyrkia som han leier ut. Hadde det vært noe? Tror det kosta ca 2000 pr uke. Hva med å dra dit i sept-okt?
Her er en link over området osv.
http://www.vikinghus.no/index.php?id=1444&tid=3&men=emp&umen=1444

Anonym sa...

Fridtjof altså! 2000 per person eller totalt? Det frister litt må eg sei. Eg har forresten haustferie i midten av oktober, så det passer veldig bra for meg å reise då:-)

Anonym sa...

fantastisk, spør du meg!

Anonym sa...

Så vidt jeg har skjønt, så er det 2000 for alle. Vi bør visst ikke reise noe seinere enn midten av oktober, hvis vi vil ha badetemperatur sa han. Hvis det er interesse, så kan jeg høre litt mer konkret hele opplegget.

Anonym sa...

Vi vil ha badetemp! solbjørg. Kom igjen. Nå er tiden for å flytte høstferien til litt tidligere på året. Har ikke du noe å smiske med overfor rektor??? Do it!

Anonym sa...

Å kom igjen da, Solbjørg!

Anonym sa...

Er det alt du har å komme med?overtalelsesmester? Hvis det ikke trengs mere til, skal du jammen få konkurranse i neste mesterskap!

Anonym sa...

Å kom igjen da, og ikke bli med i neste mesterskap. Å kom igjen da!