tirsdag 22. april 2008

Promp og salmer

Det sømmer seg ikke å smile på bussen. Av og til lurer jeg på om bussturer er en eneste stor konkurranse om hvem som får til et uttrykk som best illustrerer total likegyldighet og ignoranse. I dag måtte jeg bite meg i leppa for ikke å smile skjevt for meg selv.

Det var en som feis på bussen. I fullt dagslys og strålende solskinn. Det luktet vondt. Min nese kjenner sånt. Egentlig var det ikke fisen i seg selv som var morsom. Men tanken på en omskrevet salme som har surret og gått i hodet mitt den siste tiden, miljøskadet som jeg er.

Salmen falt ned i hodet mitt da jeg satt på nattoget fra Bergen i forrige uke. Jeg våknet av at en fyr noen seter foran meg ropte til sidemannen med vrede i stemmen. "Sitter du her og promper? Det stinker ******!!!!".

Hørt salmen "Noen må våke i verdens natt"? En vakker sak, som jeg er glad i. Men der og da ble den omskrevet i hodet mitt: "Noen må prompe i verdens natt, noen må fjerte i mørket...".

Jeg aner ikke hva en hymnologientusiast ville fått ut av omskrivningen. Men greia ble god for meg.

Som vi vet lukter kvinner som en blomstereng. Det er bare menn og Vera Michaelsen som slipper smygere og kanoner. Hvis Gud en gang gir meg en mann, og den gleden og fortvilelsen den gaven medbringer, ser jeg frem til å synge for min elskede i mørket.

Jeg skal bruke en klassisk og sakral stemme.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Salige galskap, Lena er din! Hun er din kvinne, kaller seg gal! Salige galskap, allting hun vant - humøret beholdt hun, men vettet forsvant!

Ærbødigst, galskapens dronning

Anonym sa...

Takk, o dronning.
Jeg vil heller ha humør enn vett. (Tror jeg)

Anonym sa...

Herlige kvinne! Inntil Gud gir deg en mann kan du låne min litt. Tror han ville like salmen.

Anonym sa...

Ang smil og buss: Jeg tok bussen her i går. Sjåføren var i så godt humør at det nesten var farlig. Han gav alle som kom på en høylydt og egen hilsen. Han sang for seg selv (eller passasjerene?) snakket så ofte han kunne i mikrofonen, og gav oss informasjon om både det ene og det andre. Jeg satt der og tenkte for meg selv at han har ikke vært bussjåfør lenge. Kanskje det å være bussjåfør var hans høyeste ønske?

Anonym sa...

Han likte jeg. Gid man kunne vist litt mer engasjement her i verden.

I dag så jeg en gutt på universitetet som gledet seg over i-poden sin. Det var også sjarmerende.

Du viser også engasjement, min kjære. Det gleder meg midt i masteroppgavestyret.

Anonym sa...

Kjære anonym.

Takk for lån av mann. Det blir en rar natt. Jeg må ligge våken av to grunner: Av pinlig berørthet, og i påvente av en fjert.

Lurer på om det blir trykket stemning ettar at salmen er sunget, eller om vi klarer å le av det hele ...

:)

Anonym sa...

Ingenting er som god prompehumor. Lykke til med jakten på din egen fart-master! Må han synge de herligste salmer for/med deg.

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

"Noen må våke" er faktisk en av salmefavorittene. Kult.

Anonym sa...

Vi trenger en person til? Interessert?

Anonym sa...

Åh, det ville vært en ære. Da ville jeg fått nytte av å ha pugget salmer siden jeg var 7.

Uansett jobber jeg sammen med ei som sitter i utvalget. Kan forsøke å påvirke henne?

Litt fart og spenning må jo inn i boka!!!