onsdag 5. mars 2008

Livet utan bil i Sogn - eit utdrag


Eg er med i Acta-styret i Sogn og Fjordane. Styremøta foregår i Sandane. I luftlinje ligg ikkje Sandane så langt frå Balestrand. "Snarvegen" oppover er stengt frå oktober til juni. Og utan eigen bil er det ei dagsreise å kome seg opp dit med buss, ferje, bil(sitte på), venting og haiking. Då eg var på veg til møteplassen i går fekk eg vite at sjåføren min var sjuk og kunne ikkje dra likevel. Hurra! Då hadde eg bussa godt på veg til Sogndal. Og sidan eg aldri hadde greidd å samle saman nok korresponderande bussar til å kome meg frå Sogndal til Sandane på eiga hand i løpet av fire timar, var det ikkje anna å gjere enn å vente på første buss tilbake til Balestrand. Godt å få brukt nokre hundrelappar busspengar til ingenting! Hurra igjen!
På vegen tilbake trøsteåt eg halvparten av bollane eg hadde baka til styremøtet, og inviterte til bollefest heime hos meg for å bli kvitt resten av bollane. Og straks vart humøret meget bedre!
No tar eg opp billån og kjøper meg ny bil.
Takk Globb? for at eg kan blåse ut her.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Husk å drodle eventuelle navn på investeringen med oss. Håper firhjulingen vil gjøre livet på bygda lettere!

Anonym sa...

Hehe. Det er ein VW Caddy. Syns navnet Caddy er så koselig i seg sjølv, at det blir navnet.

Anonym sa...

Hæ? Har du kjøpt den alt?? Og døpt den. Ah. Jeg føler meg forbigått som bilkjenner.

Anonym sa...

Gratulerer med ny bil Sol! Blir det noe dåp av den bilen noen gang?For den skal vel døpes?

Anonym sa...

Takk! Men eg ar ikkje overtatt den endå. Må ordne, forsikring lån og sånn, og SÅ... Me kan jo utsette dåpen til de kjem hit i mai:)

Anonym sa...

Jeg holder på å oversette en dåpsbok fra svensk. Alt er kulest på svensk. Dåp heter for eksempel "dop".

Dop er moro. I mai er ikke fullt så moro. Da er jeg fullstendig oppspist på skolen.

Husk å kjøpe ekte champagne for å lage skikkelig dop.

Anonym sa...

Grattis med bil! Jeg er klar i mai! Og det er jo pinsehelga også fant jeg ut, så da blir det en dag ekstra!:o) og hvis alt går som jeg vil blir det ennå mer etterhvert ... :o)så bildåp er jeg med på når som helst!

Anonym sa...

Hvilken farge har den? Håper den er rød. Rød er best. Da kan du late som det er en brannbil.

Anonym sa...

Den er kvit som skitten snø. Det er nest best iallefall.

Anonym sa...

Kvit, som eggeplommen? (ha ha ha)
Hvit, det er jo ikke nest best. Det er jo nest verst! Da må du vaske den hele tiden, og det er kjedelig. På den annen side er det jo flere som kan vaske samtidig, og da kan man ha vannkrig, og det er jo moro! Hm, dilemma.

Anonym sa...

Det er dilemma, ja. Det beste hadde vore ein beige-grå bil. Då viser ikkje skitten så godt. Men kanskje det er bra at den er kvit og? Då vert eg pressa til å vaske den oftare, og det er jo bra.
Så flott at du kjem Merete! Og jammen godt at det blir ei langelg! Det har jo stort sett vore kort-helger når du har besøkt meg. Gleder meg!

Anonym sa...

Tenkte Ivar og Svein Olav å ta turen og, eller? Sett isåfall av helga 9-11. mai.

Anonym sa...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社,徵信,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務